Antwoord op al je vragen

Wil je snel antwoord op simpele vragen?
Lees dan, voordat je ons e-mailt, deze pagina even door en de kans is groot dat je vraag hier tussen zit.

Kite & Surf camps zijn op maat gemaakte vakanties. Voor de solo reiziger die wil leren kitesurfen of surfen. Zo word je opgehaald van het vliegveld en ondergebracht in je accommodatie, en is er een lesprogramma opgesteld. Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten om aan mee te doen. Dit gebeurt allemaal in groepsverband. Een totaalpakket voor de juiste prijs!

We hebben Nederlandse instructeurs op deze vakantie. Het is een internationale kitesurfvakantie. De voertaal zal Engels zijn maar er word ook Portugees, Zweeds, Frans en Spaans gesproken.

Dit hangt van de bestemming af. Maar de leeftijd van onze (kite)surfreizen ligt tussen de 17 en 42 jaar.

Dit verschilt per camp en periode. Wat wel erg leuk is zijn de vele verschillende nationaliteiten. Zo kun je nieuwe mensen ontmoeten en ervaringen uitdelen. Staan er vaste weken voor een camp dan zijn er altijd medeland genoten aanwezig.

Er wordt uitsluitend les gegeven door gecertificeerde IKO instructeurs. De kitesurflessen worden gegeven in groepjes van 2 personen om jou de meeste kwaliteit te kunnen bieden. Elke dag rond 10:00 uur word je verwacht bij het kitecenter. De lesuren worden verdeeld over je verblijf.

IKO staat voor: International kiteboard Organisation. Deze standaard is de meest bekende en veiligste manier van lesgeven over de hele wereld. Na het afronden van je cursus ontvang je een IKO card waar je niveau op staat en waarmee je eventueel materiaal kan huren en kopen over de hele wereld.

Onder center diensten wordt verstaan: – Een behulpzaam team die klaar staat voor al je vragen – Transport naar de stranden en spots – Omkleedruimtes – Douches – Ontmoetingsplaats – Chill area’s en andere services die een center hanteert.

Dit hangt van de bestemming af. We hebben vakanties op vol-pension basis en vakanties waar het eten en drinken exclusief is. Kijk bij de betreffende reis wat inbegrepen is.

Nee, vliegtickets zijn standaard niet inbegrepen bij de reis. Wij regelen dit graag voor je, wij weten de beste en goedkoopste airlines te vinden voor onze bestemmingen. De kosten van het boeken van vliegtickets door Kiteholland zijn: € 25,- p.p.

Dit hangt van de bestemming af. Kijk bij de desbetreffende reis of de transfers zijn inbegrepen.

We hebben verschillende kamertypes per locatie. Als je een eigen kamer wilt met badkamer of een kamer wilt delen met een vriend of vriendin. Alles is mogelijk! Dit hangt natuurlijk af van de beschikbaarheid op dat moment. Vraag naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Ja dit is mogelijk. We hebben meerpersoonskamers waar je je kamer deelt met meerdere personen. Bij de reis staat om wat voor meerpersoonskamer het gaat.

Ja dit is mogelijk! We hebben per locatie verschillende 2 persoonskamers tot onze beschikking. Met 2 single bedden of een 2-persoonsbed. Eigen badkamer of gedeeld. Vraag naar de mogelijkheden! (Voorwaarde is dat je met zijn tweeën de kamer boekt.)

Een reisverzekering is verplicht voor elke deelnemer die via onze website een reis boekt. Je kan bij Kiteholland géén reisverzekering of annuleringsverzekering afsluiten. Wij raden je aan om altijd een reis en annuleringsverzekering af te sluiten. Voor een reisverzekering bijzondere sporten kan je terecht bij www.sportzeker.nl

Offerte aanvragen

De website van Kiteholland is ingericht om zoveel mogelijk (offerte)aanvragen te behandelen. Na iedere aanvraag via www.Kiteholland.nll wordt altijd binnen 24 uur een offerte uitgestuurd waarna onze klant definitief kan beslissen. De boeking is pas definitief wanneer de offerte getekend retour is ontvangen. Dit kan doormiddel per mail of online (digitaal) de offerte te accepteren en te ondertekenen met een handtekening.

We hanteren een vaste deadline van 1 tot 5 dagen. Omdat met name de prijs van de vliegtickets kan oplopen wordt deze deadline gehanteerd. Kort en zakelijk gezegd; binnen de deadline is de prijsstijging of beschikbaarheid het risico van Kiteholland. Buiten de deadline van onze klant.

Het herroepingsrecht is, door het Thuiswinkel Organisatie, voor een aantal diensten uitgesloten. Hier beneden kunt u vinden welke diensten zijn uitgesloten:

Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor diensten:
Betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode;
Waarvan de levering met uitdrukkelijke instemming van de consument is begonnen voordat de bedenktijd is verstreken.
*Omdat onze dienstverlening overeenkomt met de eerst genoemde uitsluiting, is het herroepingsrecht voor onze dienstverlening uitgesloten.

Betalingen, kortingen, prijzen en acties

U heeft recht op maximaal € 20 pp. vroegboekkorting wanneer u minimaal (>) 5 maanden vóór u vertrekt, bij ons een reis boekt. Wanneer u minimaal (>) 3 maanden vóór vertrek bij ons boekt, ontvangt u € 10 pp. vroeg boekkorting. De korting geldt voor iedere reis uit ons aanbod.

Deze vroegboekkorting kunnen we aanbieden omdat de ervaring leert dat dit de periodes zijn waarin de vliegtickets in de meest algemene zin voordeliger zijn in prijs, waarbij de korting kan worden berekend.

Wanneer u een offerte aanvraagt, nemen wij de korting automatisch mee in de offerte. De datum vanaf wanneer wij rekenen is de datum waarop de offerte afloopt; de deadline waarop de offerte teruggestuurd dient te zijn. Deze datum wordt duidelijk vermeld in de offerte!

BELANGRIJK
1. De vroegboekkorting wordt gerekend vanaf het moment dat zowel de volledige voor en achternamenvan alle deelnemers genoemd in de offerte plus een contactadres van de ‘hoofdboeker’ bij ons binnen zijn.

2. De vroegboekkorting ontstaat omdat vliegtickets en accommodaties veelal voordeliger zijn wanneer er vroeg wordt geboekt. Uiteraard zijn hierop uitzonderingen, zoals vakanties (Zomermaanden, Voorjaar-, Herfst- of Kerstvakanties). In deze situaties behouden we ons het recht de vroeg boekkorting NIET toe te wijzen.

Voor iedere bevestigde boeken (op de manier zoals hierboven is genoemd) ontvangt u een offerte voor een reissom op basis van uw gestelde wensen. Bij akkoord vragen we u een aanbetaling van 50% op de gehele reissom.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?
Er zijn 2 manieren bij Kiteholland om te kunnen betalen:

1. Is per bankoverschrijving.
2. Is online de factuur te betalen via IDEAL.

Zowel de bovengenoemde aanbetaling als de uiteindelijke eindfactuur dienen overgemaakt te worden op rekeningnummer: NL42 ABNA 0569241103 o.v.v. van uw naam en factuurnummer.

We hanteren binnen de reiswereld de BTW-regeling zoals toegepast volgens art. 306 t/m 310 van de BTW-richtlijn. Hierbij wordt 21% geheven over de marge die gerekend wordt op het geboekte arrangement en welke ten allen tijde in de arrangementsprijs is mee berekend. Deze BTW wordt niet als zodanig gespecificeerd en is derhalve, voor bijvoorbeeld bedrijven, NIET terug te vorderen als zijnde betaalde ‘voorbelasting’.

Het reisbescheiden ontvang je ten alle tijden van Kiteholland tot 2 weken voor vertrek. Indien je binnen 2 weken voor vertrek hebt geboekt ontvang je het reisbescheiden na de volledige betaling van de reissom.

In het reisbescheiden staat alle uitgebreide informatie beschreven die je nodig hebt voor je reis.

Overige kosten

Wij hanteren op vliegticketprijzen €25.- boekingskosten indien je hebt aangegeven dat kiteholland de vlucht voor je boekt.
Naast de kosten die Kiteholland in rekening brengt, heeft u alleen uw eigen kosten die u maakt tijdens één van onze kite en/-surf reizen.

De prijzen op onze website zijn reële richtprijzen die in 90% van de gevallen ook daadwerkelijk de uiteindelijke prijs zullen zijn. Het kan daarnaast zo zijn dat de prijs voordeliger is, vanwege een uitzondering in de inkoopkosten.

Andersom kan de prijs wat hoger uitvallen omdat de inkoopkosten juist wat hoger ligt omdat het drukke vlucht of verblijfsperiode betreft. In beide gevallen wordt dit duidelijk aangegeven. Ook het aantal personen waarmee de reis wordt gemaakt is van invloed op de prijs. Des te groter de groep, des te voordeliger de reis.

Bij alle wijzigen in een gemaakte boeking hanteren wij €25,- wijzigingskosten.

Indien je een reis annuleert om welke reden dan ook. Dan geld afhankelijk van de afgenomen reisdienst onze:

  • Algemene voorwaarden
  • Reizigersvoorwaarden
  • Boekingsvoorwaarden

Kan je reis niet meer doorgaan door het Covid-19 virus? Dan kan je je reis binnen een jaar omboeken doormiddel door de ons verstrekte voucher. Deze kan alleen voor de eerst geboekte bestemming worden gebruikt.