Kitesurfen in Egypte? Dit is alles wat je wilt weten!

Informatie over: het weer, vlak water spots, activiteiten, bezienswaardigheden en vluchtinformatie

Kitesurfen Egypte

Egypte ligt gelegen in het noordoosten van Afrika en is een populaire vakantiebestemming. Dit komt, naast de altijd schijnende zon, ook door de historische bezienswaardigheden waaronder de bekende piramides, het warme klimaat en de uitmuntende watersportmogelijkheden. Egypte is dan ook steeds meer in trek voor kitesurfers door de perfecte omstandigheden het gehele jaar door.

Niveau

Beginner, Intermediate, Rider

Beste reisperiode

maart t/m oktober

Activiteit

Kitesurfen

Algemene informatie over Egypte

Bezienswaardigheden en de weersomstandigheden.

El Gouna

El Gouna is een zeer populaire vakantiebestemming onder de zonaanbidders en watersport- liefhebbers. Deze bestemming bestaat nagenoeg alleen maar uit hotels en vakantiehuizen en is ingericht op families en activiteiten voor het hele gezin. Maar ook als je alleen of met zijn tweeën komt is het hier prima vertoeven. De grote all-inclusive resorts en hotels zijn dan ook in grote getallen aanwezig. Je vindt langs de rode zee alles wat je op watersportgebied maar kan vinden. Door al deze faciliteiten is het een aangename bestemming om te leren kitesurfen in het warme water. De grote lagoon maakt het dan ook voor ieder niveau een zeer geschikte bestemming.

Safaga

De Egyptische badplaats Safaga ligt direct aan de Rode zee en heeft meerdere fantastisch mooie zandstranden. Hier vind je nog rust en niet het massatoerisme wat je bijvoorbeeld in El Gouna vind. Dit pareltje van de Rode zee is het vergeten kindje in kitesurf land terwijl hier de condities vaak beter zijn dan op andere locaties. De rijke historie van deze oude havenstad en de goede watersportvoorzieningen maakt het dan ook meer dan de moeite waard om als kitesurf bestemming te bezoeken.

Sharm el Sheik

Sharm el Sheik is de “riviera” van de Egyptische kust door de toenemende toeristen. Dit oude vissersdorp is omgetoverd met luxe hotels, lange promenades, restaurants en een groot aanbod aan casino’s en winkels. Sharm el Sheik is vooral bekend door de prachtige onderwaterwereld. De riffen bij Turtle bay, Shark’s Bay en de riffen bij Umm Sid zijn schitterend. Voor de kust liggen dan ook meer dan 200 koraalriffen om ontdekt te worden en door de verschillende vis- en planten- soorten een paradijs voor elke duiker. Naast deze onderwaterwereld en al het luxe is het ook een uitstekende plaats om watersporten te beoefen zoals kitesurfen en/ of windsurfen. De eindeloze zandstranden en goede windomstandigheden maken dit perfecte plaatje compleet.

Het weer in Egypte

Alles over zon, neerslag en natuurlijk de wind!

Egypte
donderdag 18 juli, 2024
clear sky
18 ° c
54%
12.82mh
0%
22 c 16 c
vr
21 c 16 c
za
22 c 15 c
zo
27 c 16 c
ma

Het klimaat van Egypte

Egypte heeft een warm woestijnklimaat met over het land verspreid vooral variaties in neerslag en temperatuur. Zo is er langs de noordelijke kustgebieden (langs de Middellandse Zee) sprake van iets lagere temperaturen dan in de rest van het land. En de gemiddelde hoeveelheid neerslag is in het noorden al vrij klein, landinwaarts is de kans op regen vrijwel te verwaarlozen. Sommige steden en streken in Egypte kennen zelfs lange periodes (maanden, soms zelfs jaren) zonder enige neerslag.

Temperatuur in Egypte

Door het constante klimaat en de ligging dicht bij de evenaar, is de gemiddelde temperatuur 30 graden celcius. In de nacht koelt het af tot 25-28 graden. Dus ook in de avond en nacht is het prima vertoeven in zomerkleding. De ‘ koelste’ maanden zijn januari en februari met een gemiddelde temperatuur rond de 29 graden. De warmste maanden zijn september en oktober, dan ligt de gemiddelde temperatuur rond de 31 graden.

Wind in Egypte

De beste wind periode is van maart t/m november. De wind op de populaire kitesurf bestemmingen is nagenoeg altijd thermisch. Door de thermische wind uit de bergen (waar de meeste weerstations geen rekening mee houden) kan een gemiddelde van 2-3 knopen aan de voorspelling worden toegevoegd. De wind waait ‘s morgens vanuit het noordwesten en draait dan rond 10 uur ‘s morgens tot de perfect stabiele noordenwind “Hawa Shamaal“.

De wind waait meestal tot rond een 13:00 uur ‘s middags en de kans dat het blijft waaien neemt in juli, augustus en september alleen maar toe! De beste wind maanden zijn dan ook in de zomer vanaf juli dan waait het gemiddeld 15 tot 20 knopen.

Goed eten en drinken voor de kitesurfers

Een heuse wereld keuken of probeer eens de lokale gerechten.

Kitesurfers hebben een goede bodem nodig om goed te presteren op het water. In Egypte staat een wereldkeuken tot je beschikking

In de bekende badplaatsen waar veel toeristen komen zoals in de resorts, hotels en restaurants is het eten goed en kan je de westerse gerechten krijgen die je gewend bent. Zoals pasta, pizza etc. Je kunt uiteraard het lokale eten proberen langs de kust of het binnenland. Als je het aandurft dan moet je zeker de fekish proberen, het nationale gerecht dat bestaat uit gepekelde rauwe vis.

Wist je dat?

Bij het voorgerecht eet je meestal met je handen. Eet in ieder geval nooit met je onreine linkerhand bij een Egyptenaar thuis.

Kitesurfen Egypte voor alle niveaus

Handige informatie voor beginnende en gevorderde kitesurfers.

Kitesurfspots in Egypte

Er zijn verschillende bestemmingen in Egypte voor een kitesurfvakantie. Het bekende El gouna met één van de grootste lagunes van de wereld. Ideaal voor alle kitesurfers ongeacht welk niveau je hebt. Je vindt hier tal van kitesurfscholen en accommodaties langs de Rode Zee. Schoentjes worden hier geadviseerd, het koraal kan op sommige plekken aanwezig zijn. Maar door het ondiepe water en aan veel ruimte voor iederee, is dit een aangename bestemming ook als het niet waait. Het iets minder populaire Safaga is dan ook naast El gouna een andere perfecte bestemming om te (leren) kitesurfen. Ook hier vind je heerlijke Lagoons met accommodaties direct aan de kitesurfspots. De wind is hier doorgaans stabieler dan in El gouna.

Wist je dat?

Dat de egyptenaren zich met make-up beschermen tegen de zon, van groen koper tot zwart van lood als oogschaduw en lippenstift wordt gebruikt als statussymbool.

El gouna, Egypte

Vervoer

Je vliegt in gemiddeld 4,5 uur rechtstreeks naar één van de luchthavens in Egypte. Omdat Egypte een populaire bestemming is zijn er vanuit Nederland genoeg luchthavens die als vertrekhaven dienen naast Schiphol. Door het ruime aanbod zijn de prijzen concurrerend en vind je al vliegtickets vanaf € 170,- per retourticket.

Als je van plan bent om zelf te gaan autorijden in Egypte dan ben je verplicht om over een internationaal rijbewijs te beschikken. We raden het af om zelf een auto te huren, doordat het een chaos is op de weg en er nagenoeg geen verkeersregels zijn is de kans op ongelukken groot.

Hoe Kiteholland je van dienst kan zijn

  • Bij Kiteholland kun je gewoon de vluchten laten regelen als je dat graag wilt.
  • Wij kunnen een auto voor je regelen bij het allerbetrouwbaarste autoverhuurbedrijf van Europa zonder extra kosten.
  • Kiteholland is lid van het thuiswinkel waarborg. Dit is heel handig want dit bied jouw maximale bescherming. Bekijk ons certificaat.

Reisaanbod Egypte