Kitesurfen in Brazilië? Dit is alles wat je wilt weten!

Informatie over: Het weer, vlak water spots, activiteiten, bezienswaardigheden en vluchtinformatie.

Kitesurfen Brazilië

Met één van de grootste kustlijnen van de wereld is Brazilië de plek om te gaan surfen of kitesurfen. De eindeloze kustlijn neemt je mee op avontuur langs de mooiste spots en authentieke dorpjes.

Niveau

Beginner, Intermediate, Rider

Beste reisperiode

maart t/m oktober

Activiteit

Kitesurfen

kitesurfen Brazilië -sunset
kitesurfvakantie Brazilië accommodatie
kitesurfen Brazilië -mojiti

Algemene informatie over kitesurfen in Brazilië

De mooiste gebieden en steden in Brazilië. En de weersomstandigheden.

Rio de janeiro

De stad van het wereldberoemde beeld van Jezus, de stad van de olympische spelen, de stad van de beroemdste stranden ter wereld Copacobana en Ipanema. Rio de Janeiro heeft werkelijk van alles te bieden voor de toerist. En dan is ook niet gek voor een stad met bijna evenveel inwoners als heel Nederland. Voetbal en Brazilie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden dus breng ook zeker een bezoekje aan het Estádio Maracanã.

Amazonegebied

Zuid-Amerika kent het allergrootste regenwoud ter wereld. En dat is precies de reden waarom dit absoluut een bezoek waardig is. Er zitten vele dorpen verscholen in het Amazonegebied. De meest begaanbare dorpen vind je langs de waterkant van de Amazone. Vanuit het dorp Manaus vertrekken verschillende excursies door de jungle.

Het weer in Brazilië

Alles over de zon, neerslag en uiteraard de wind!

Brazilië
vrijdag 21 juni, 2024
clear sky
25 ° c
28%
5.28mh
4%
34 c 17 c
za
35 c 17 c
zo
36 c 19 c
ma
37 c 19 c
di

Brazilië kent veel verschillende ecosystemen. Brazilië ligt ten grotendeels ten zuiden van de evenaar. Hierdoor kent Brazilië twee hoofdklimaten, het tropische en sub-tropische klimaat.

Temperatuur in Brazilië

Niet alleen de temperatuur in Brazilië is het warm. Je ziet de warmte terug in de cultuur en de mensen. De gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 30 graden. Zelfs in de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20 tot 25 graden. Aan warmte geen gebrek.

Neerslag in Brazilië

Net zoals de warmte is er ook aan neerslag geen gebrek. Vooral het gebied rond de Amazone en het uiterste oosten van Brazilië kent veel neerslag. Vele gebieden in Brazilië kennen een nat en een droog seizoen. Dit hangt af van de regio. Omdat dit zo regio gebonden is, is het handig om van tevoren uit te zoeken als je de minste kans op neerslag wilt.

Wind in Brazilië

Doordat Brazilië zo’n enorm groot land is en veel verschillende ecosystemen kent verschilt het erg per regio en tijd hoe sterk de wind is. Over het algemeen is Brazilië een erg wind zeker land. In het oosten zijn spots als Sao Miguel do Gostoso erg windzeker en vooral in de maanden augustus tot maart. Ga je wat noordelijker naar spots als Jericoacoara ben je ook erg wind zeker. In de maanden juli tot december waait het er over algemeen 25-28 dagen per maand harder dan windkracht 4.

Goed eten en drinken voor de kitesurfers

Kitesurfers hebben een goede bodem nodig om goed te presteren op het water. In Brazilië begint dat lekker laat, dus lekker lang kitesurfen!

De Braziliaanse keuken

De Braziliaanse keuken heeft een mix van invloeden uit de Portugese, Indiaanse en Afrikaanse keuken. De meeste gerechten zijn met rijst, bonen en vlees. De belangrijkste maaltijd van de dag is de lunch. In Brazilië word zowel tijdens de lunch als tijdens het diner warm gegeten.

Avondeten

Het diner begint wel later dan wat wij gewend zijn namelijk tussen 20.00 en 22.00 uur. In de kustgebieden word er ook veel vers gevangen vis gegeten. Bekende visgerechten zijn die je zeker moet proberen zijn Moqueca en Vatapá. Fejioada is het nationale gerecht van Brazilië en een absolute must om te eten. Verder word er veel vers fruit gegeten.

Drinken in Brazilië

De caprinha’s zijn heerlijk en ook cachaca, een soort likeurtje gemaakt van rietsuiker drinken makkelijk weg. Een belangrijk export product van Brazilië zijn koffiebonen. Dit drinken de Brazilianen dan ook graag en is sterk van smaak. Er word niet alleen veel vers fruit gegeten maar ook gedronken. In Brazilië kun je de beste fruitsapjes drinken of bestel eens een Vitaminas, dit is een milkshake gemaakt van vers vruchtensap.

Wist je dat?

In Brazilië vind je veel buffetrestaurants waar je betaalt per gewicht (comida por kilo). Dit concept zou je met succes in Europa kunnen introduceren. De belangrijkste maaltijd is ’s middags, hoewel Brazilianen ook ’s avonds warm eten.

Kitesurfen Brazilië voor alle niveaus

Handige informatie voor beginnende en gevorderde kitesurfers.

Locaties kitesurfspots beginners in Brazilië

Brazilië kent zeer veel kitespots, te veel om op te noemen. Dit komt doordat Brazilië een windzekere bestemming is. De bekendste kitespots uit noordelijke gedeelte van Brazilië zijn: Jericoacoara, Barrinha de Baixo en Cumbuco. Barrinha de Baixo kent zowel lagunes met vlak water als wave spots. Wat het ideaal maakt voor zowel de beginnende als gevorderde kiter.

Kitesurfen in Brazilië

In het hoogseizoen is het nog steeds rustig door het grote strand en omliggende spots is er genoeg ruimte voor iedereen. Omdat deze spot steeds bekender aan het worden heb je hier ook goede faciliteiten. Wat noordelijker ligt de bekende kitespot Jericoacoara . Ook deze spot heeft een bijna gegarandeerde wind tussen 20 en 30 knopen op de maanden april, mei en juni na.

Sao Miguel do Gostoso kent ook een vlak water en wave gedeelte. Geschikt dus voor zowel de beginnner als gevorderde en voor freestyle en wave riders. Andere bekende kitespots zijn Cumbuco en Pipa.

Wist je dat?

Bijna alle grote Braziliaanse steden liggen aan de kust. Er wonen maar relatief weinig mensen in het binnenland. Brazilianen zijn gek op slippers. Als je door de straten van Rio loopt zie je veel mensen Havaianas dragen. Voor de armen is dit vaak het enige betaalbare schoeisel.

Sao Miguel do Gostoso, Brazilie

Vervoer

Er zijn verschillende vliegvelden waar je op kunt vliegen zoals Rio de Janeiro, Brasilia en Fortaleza. Voor een retourvlucht met KLM vanaf Amsterdam naar Fortaleza betaal je gemiddeld 600-700 euro van september tot april. Van april tot juli rond 800-900 euro. En de maanden juli en augustus rond 1200 euro. Probeer je reis dus buiten het hoogseizoen te plannen dit kan je veel geld schelen.

Houd er rekening mee dat je een geldig paspoort moet hebben. Blijf je korter dan 90 dagen dan heb je geen visum nodig. Besluit je om af te reizen naar Brazilië dan is het verstandig om van te voren een aantal vaccinaties te halen onder andere tegen malaria. Wil je meer informatie over welke vaccinaties je nodig hebt kijk dan op www.meditel.nl

Alle luchthavens hebben in de aankomst terminal tal van autoverhuurders waar je een auto kan huren.

Je kan het best een auto huren online voordat je vertrekt uit Nederland. Dit omdat er online vaak aanbiedingen zijn en je makkelijk kan vergelijken.

In het hoogseizoen kan het voorkomen dat de goedkopere huurauto’s al verhuurd zijn. Voor het huren van een auto moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, identiteitskaart of paspoort en een creditcard op je eigen naam.

Elke verhuurder heeft zijn eigen verhuurvoorwaarden en borgstellingen; let hier goed op.

In Brazilië is de maximale snelheid 50km/u in de bebouwde kom, 90km/u op provinciale wegen en 120km/u op de snelweg. Het omdoen van de gordel is verplicht en kinderen jonger dan 12 jaar of kleiner dan 1,50m moeten achterin de auto zitten. Bellen tijdens het rijden is niet toegestaan.

De wegen in Brazilië zijn ronduit slecht te noemen. In ieder geval niet zo netjes als wij gewend zijn in nederland.

Grote gaten op in de snelwegen zijn dan ook geen uitzondering. De wegwijzers zijn soms ook ver te zoeken, navigatie bied dan ook uitkomst.

Vermijd de drukke steden, je kan beter een taxi nemen om problemen te voorkomen.

Hoe Kiteholland je van dienst kan zijn

  • Bij Kiteholland kun je gewoon de vluchten laten regelen als je dat graag wilt.
  • Wij kunnen een auto voor je regelen bij het allerbetrouwbaarste autoverhuurbedrijf van Europa zonder extra kosten.
  • Kiteholland is lid van het thuiswinkel waarborg. Dit is heel handig want dit bied jouw maximale bescherming. Bekijk ons certificaat.

Reisaanbod Brazilië