Covid-19 & Reizen met Kiteholland

We zullen op deze pagina jouw op de hoogte houden m.b.t reizen met Kiteholland.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op: 10-03-2022

Voor bepaalde landen m.b.t. het COVID-19 virus gelden reisvoorwaarden waar je aan dient te voldoen.

Ik wil toch een reis boeken

Tot de laatste berichten, gelden voor bepaalde buitenlandse bestemmingen code oranje. Als een bestemming code oranje (of rood) is, wordt een reis afgeraden. Je mag nog wel naar deze bestemming afreizen, de overheid adviseert om dit alleen te doen wanneer je reis strikt noodzakelijk is. Op de website van Nederland Wereldwijd staat beschreven welke toegangseisen voor je bestemming zijn. Je dient vaak ook op locatie te testen (PCR) voor de terugvlucht naar Nederland vooral vanuit buiten de EU.  Deze informatie vind je op Rijksoverheid. Daarnaast is de groot dat als je terugkomt in Nederland uit een land met code oranje, je 10 dagen thuis in quarantaine moet.

Kiteholland bekijkt per situatie of het mogelijk is om de reis te boeken. Wij zullen geen risico’s nemen als het niet veilig is voor jouw als klant. Het is en blijft dan ook jouw eigen verantwoordelijkheid van jou als klant om af te reizen naar code oranje gebieden. Kiteholland boekt momenteel vanwege Corona geen vliegtickets voor onze klanten. Dit is je eigen verantwoordelijkheid als klant om dit zelf te regelen. We kunnen je hierin natuurlijk altijd wel adviseren.

Voucher

Mocht de reis helaas niet door kunnen gaan vanwege Corona, dan krijg je voor de bestemming en eventuele kite- of surflessen een persoonlijke voucher. De voucher is persoonlijk en kan alleen overgedragen worden aan een ander in overleg met Kiteholland (eventuele wijzigingskosten zijn voor eigen rekening). De voucher kun je binnen een jaar gebruiken voor de bestemming. Mocht het niet lukken om binnen een jaar de reis te verzetten naar nieuwe data? Dan betalen we de volledige reissom terug

Annuleringsverzekering en reisverzekering

Mocht je op reis gaan, dan adviseren we je om een goede reisverzekering met Corona dekking te nemen en goed uit te zoeken welke Corona maatregelen op de bestemming zijn.
Kiteholland zal je zoveel mogelijk helpen bij hulp en bijstand op je bestemming mocht dit nodig zijn. Houd er rekening mee dat de extra kosten voor jou als klant zijn (of voor je reisverzekering als die dit dekt).

Geboekte reizen bij Kiteholland

Voor onze klanten die al eerder een reis hebben geboekt bij Kiteholland, houden we je via de mail op de hoogte over de voortgang en de ontwikkelingen rondom je reis.

Mocht je nog vragen hebben of heb je meer advies nodig, dan kun je altijd contact opnemen met Kiteholland. Dit kan via de mail of telefonisch.